klasör simge değiştirme

MASAÜSTÜ SİMGE DEĞİŞTİRME / KLASÖR SİMGESİ DEĞİŞTİRME

Masaüstü Simge Değiştirme : Herkese merhabalar. Ben Şehmus Çetin. Kanalıma hoş geldiniz. Yeni bir Windows 10 eğitim videosu ile karşınızdayım. Bu dersimizde masaüstü simgelerini nasıl değiştirebileceğimizi göstereceğim. Yapacağımız işlemlerin Windows 7 ve Windows 8 işletim sistemleri içinde geçerli olduğunu söylemek isterim.

Bu dersimizi izleyerek; Masaüstü simgelerini nasıl ekleyip kaldırabileceğinizi, simgeleri nasıl değiştirebileceğinizi ve klasörlerin simgelerini nasıl düzenleyebileceğinizi öğreneceksiniz.

Masaüstü Simge Değiştirme :

Videolardan haberdar olmak için Youtube kanalımıza abone olun. : https://bit.ly/3o6xFYx

İnstagram : https://www.instagram.com/shmsctn/

Öncelikle 2 tür masaüstü simgesinin olduğunu söylemek isterim. Bunlardan ilki Windows işletim sistemini kurduğumuzda masaüstü simge ayarlarından masaüstüne eklediğimiz simgeler. yani “Kullanıcı Dosyaları”, “Bu Bilgisayar” yada “Bilgisayarım”, “Denetim Masası”, “Geri Dönüşüm Kutusu” ve son olarak ta “Ağ” simgesi.

Bir diğer tür de bizim oluşturduğumuz klasörlerin simgeleri. Öncelikle oluşturduğumuz klasörlerin simgelerini nasıl değiştirebileceğimizi gösterelim. Bunun için masaüstüne gelip boş bir yere sağ tıklayıp yeni ve klasör diyorum. Böylece yeni klasörümüzü oluşturmuş olduk.

Daha sonra oluşturduğumuz klasöre sağ tıklayıp özellikler diyoruz. Daha sonra menüden özelleştir seçeneğine tıklayalım. En alt tarafta Simge Değiştir diye bir butonun çıktığını görüyoruz. Simge Değiştir butonuna tıklayalım. Böylece simgeleri değiştirebileceğimiz bir pencere açılmış oldu. İşletim sisteminin bize sunduğu bir çok icon mevcut. Bunlardan birini seçip tamam diyelim. Daha sonra uygula ve tamam diyerek masaüstüne gidelim. Böylece oluşturduğumuz klasörün simgesinin nasıl değiştiğini görmüş olduk.

Peki Windows işletim sisteminin bize sunduğu iconları tercih etmeyeceğimiz durumlarda nasıl bir yol izlemeliyiz diye soracak olursanız durmayın okumaya devam edin.

Tekrardan klasöre sağ tıklayıp özellikler diyelim. Açılan pencereden özelleştir seçeneğini tıklayalım daha sonra da en altta yer alan Simge Değiştir butonuna tıklayalım. Açılan pencerede bir adres çubuğunun olduğunu görüyoruz. Buradan daha önce indirmiş olduğum simgelerin klasörüne gidip kullanmak istediğim simgeyi seçiyorum. Daha sonra Aç – Tamam – Uygula ve yine Tamam diyoruz. Gördüğünüz gibi farklı bir simgeyi de nasıl kullanabileceğimizi görmüş olduk.

Peki bu simgeleri nerede bulabiliriz diye soracak olursanız durmayın okumaya devam edin. İnternet tarayıcısını açıyoruz. Her hangi bir tarayıcı olabilir. Google arama kısmına “iconarchive” yazıyoruz. daha sonra enter tuşuna tıklayıp gelen linklerden kendi sitesine giriş yapıyoruz.

Daha sonra arama kutusuna ihtiyacımız olan simgenin adını yazıyoruz. Tabi yazacağınız kelimeyi ingilizce yazmanız gerekiyor. Arama kutusuna folder yazalım. gördüğünüz gibi bir çok icon çıkmış oldu. Buradan istediğimiz icon’ a tıklayıp daha sonra indirmek için ico yazan butona tıklıyoruz. Ve böylece simgemizi indirmiş olduk.

İndirmiş olduğunuz simgeyi C diskine kaydetmenizi öneririm. Çünkü icon dosyasının yeri değişirse simge eski haline geri dönecektir. Dolayısıyla yerinin değişmemesi için C diskinde yeni bir klasör açıp iconlar diyorum. bu klasöre indirmiş olduğum iconu atıyorum. Daha sonra tekrardan simgeyi değiştirelim hızlı bir şekilde. Gördüğünüz gibi işlemi başarılı bir şekilde gerçekleştirmiş olduk. Devamı videoda…

Videonun faydalı olduğunu düşünüyorsanız videoyu beğenmeyi ve destek için kanalımıza abone olmayı unutmayın. Ayrıca soru ve görüşlerinizi yorumlarda yazabilirsiniz. Teşekkür ediyorum. İyi seyirler… İyi çalışmalar…

Sosyal

🎬 Oynatma Listeleri

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
6 Kişi oy verdi
Ortalama puan: 5,00.
Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
Loading...

Bir cevap yazın