pdf word çevirme dönüştürme

PDF Word Çevirme

Herkese Merhabalar. Bu dersimizde WORD dosyasını PDF dosyasına çevirme-dönüştürme işlemi ve PDF Belgelerini Word Belgelerine Çevirme-Dönüştürme işlemlerini kolay bir şekilde nasıl yapabileceğimizi göstermek istiyorum. Üstelik bu çeviri-dönüştürme işlemleri için de ek olarak bir program kullanmayacağız. WORD belgelerini açabildiğimiz MİCROSOFT OFFİCE WORD kelime işlemcisinden bu işlemleri rahatlıkla yapabiliriz. Üstelik bu dersimizde Çevirme-Dönüştürme işlemleri sayesinde PDF dosyalarını nasıl düzenleyebileceğimizi de görmüş olacaksınız.

Word – PDF Dönüştürme

WORD dosyasını PDF dosyasına nasıl çevirebileceğimizi görelim. Örnek bir WORD dosyasını açıyorum. Bu arada daha güzel masaüstü simgeleri için masaüstü simge değiştir adlı dersimizi de inceleyebilirsiniz. Neyse elimizdeki örnek dosyayı PDF ye çevirmek için WORD dosyasını açıyoruz ve buradan dosya farklı kaydet diyoruz. daha sonra nereye kaydedeceğini belirliyoruz. konumu belirledikten sonra bir isim veriyoruz. Hemen isim verdiğimiz yerin altında kayıt türü adında başka bir seçeneğin olduğunu görüyoruz. Kayıt türüne tıklıyoruz. Çıkan seçeneklerden PDF yi seçip kaydet butonuna tıklıyoruz. Böylelikle basit ve programsız bir şekilde WORD belgesini nasıl PDF ye çevirebileceğimizi görmüş olduk. Masaüstüne gidip PDF dosyasını inceleyelim. Açıp görüntüleyecek olursak sorunsuz bir şekilde çevrildiğini görüyoruz.

Gel gelelim ikinci kısma. Yani PDF yi WORD belgesine nasıl çevirebiliriz. Bunun için de çok basit bir işlem gerçekleştireceğiz. Masaüstüne sağ tıklayıp yeni diyoruz ve çıkan seçeneklerden WORD belgesini seçiyoruz. Yada başlat menüsüne WORD yazıp yeni bir WORD dosyasını açabilirsiniz. Yeni bir WORD belgesini oluşturup açtıktan sonra menüden ekle seçeneğine tıklıyoruz. Ekle menüsünün içinde Nesne diye bir seçeneğin olduğunu görüyoruz ve hemen yan tarafında açılabilir olduğunu gösteren bir simge mevcut. Tıklıyoruz ve çıkan seçeneklerden “Dosyadan Metin” özelliğine tıklıyoruz. Daha sonra WORD dosyasına çevirmek istediğimiz PDF dosyasını seçip ekle diyoruz. böylece PDF dosyasını WORD dosyasında açmış olduk. WORD dosyasını kaydetmeniz sonucunda PDF yi word dosyasına çevirmiş olursunuz. Bu işlemlerin yanında PDF dosyasını düzenlemek isterseniz de aynı şekilde WORD dosyasından içe aktarıyorsunuz. Daha sonra değişiklikleri yapıp dosya farklı kaydet diyerek dosya türünü tekrardan PDF olarak seçip kaydet diyorsunuz. Ve böylece PDF dosyalarını nasıl düzenleyebileceğimizi de görmüş olduk dostlarım.

Videonun faydalı olduğunu düşünüyorsanız videoyu beğenmeyi ve destek için kanalımıza abone olmayı unutmayın. Ayrıca soru ve görüşlerinizi yorumlarda yazabilirsiniz. Teşekkür ediyorum. İyi seyirler… İyi çalışmalar…

İnstagram : https://www.instagram.com/shmsctn/

Kanalıma abone olarak destek olabilirsiniz : https://bit.ly/3o6xFYx

Sosyal

🎬 Oynatma Listeleri

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
1 Kişi oy verdi
Ortalama puan: 5,00.
Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
Loading...

Bir cevap yazın