Muhteşem Özellikler

MUHTEŞEM ÖZELLİKLER(Windows 10)

Windows 10 Özellikler

Herkese merhabalar. Ben Şehmus Çetin. Kanalıma hoş geldiniz. Bu dersimizde windows 10 işletim sisteminde mevcut olan muhteşem özelliklerden bir kaçını size göstermek istiyorum. Bu özellikler sayesinde bilgisayarı daha iyi kullanacağınıza eminim.

1. Pano – Windows + V

Öncelikle pano özelliği ile başlayalım. Bu özellik sayesinde kopyalanan bir çok metni hafızada tutabiliyoruz. Kopyaladığımız metinlerden birini yapıştırmak istediğimizde seçim yapabilmemizi sağlıyor. Örneğin ben her dersin başında “herkese merhabalar. Ben Şehmus Çetin. Kanalıma hoş geldiniz” yazısını yazmak yerine panoya ekleyip dilediğim zaman kolay ve hızlı bir şekilde Windows + V tuşları ile çağırıp metin dosyasına ekleyebiliyorum.

2. Pencereleri Tuttur

Bir sonraki özellik ise pencereleri tuttur adında bir özellik. Açık olan pencereleri ekranın kenarlarına veya köşelerine sürüklediğimizde pencereler yan yana sığacak şekilde otomatik olarak boyutlandırılırlar. Böylece bir ekranda birden fazla pencereyi aktif ederek daha verimli çalışabilirsiniz. Ekran 2,3 veya 4′ e rahatlıkla bölebilirsiniz.

3. Görev Görünümü

Birden fazla Masaüstü Bir sonraki özellik ise Windows 10 işletim sisteminde birden fazla masaüstünü kullanıyor olabilmemiz. yani birden fazla masaüstü oluşturarak hepsinde ayrı pencereler açabiliyoruz. Tabi yeni masaüstünden kasıt burada yeni pencereler oluşturabiliyor olmamız. onun dışında farklı bir şey olmadığını söyleyebilirim.

4. Alt + Tab

Bir diğer özelliğimiz ise Alt + Tab tuşlarını birlikte kullanarak pencereler arasında kolay bir şekilde geçiş yapabiliyoruz. dilersek Tab tuşu ile beraber penceremizi seçebiliriz veya mouse ile de açılan pencerelerden dilediğimizi seçebiliyoruz.

5. Hesap Makinesi

Bir diğer özelliğimiz hesap makinesi. Çok işlevsel bir hesap makinesi olduğunu söyleyebilirim. Başlat menüsüne gelip hesap makinesi veya “calc” yazdığımızda karşımıza çıkacaktır. Standart menüsünde normal hesaplama işlemlerimizi yapabiliriz. Standart menüsünün dışında bir çok farklı özellikte menülerin de olduğunu söylemek isterim. Örneğin iki tarih arasında geçen sürenin ne kadar olduğunu kolay bir şekilde hesaplayabiliriz. Onun dışında bir para birimi değerini diğer para birimi değerleriyle kolay bir şekilde karşılaştırabiliyoruz. Sizde daha ayrıntılı bir şekilde inceleyerek ihtiyacınıza göre kullanabilirsiniz.

6. Alıntı ve Taslak

Bir diğer uygulama ise Alıntı ve Taslak. Bu özellik sayesinde ekranın herhangi bir yerini resim olarak kaydedebildiğimiz gibi açık olan bir pencereyi veya ekranın tamamını resim olarak kaydedebiliyoruz. İstediğimiz özelliği kullanarak görüntüyü aldıktan sonra “jpeg” veya “png” formatlarında çıktısını alabiliriz. Başlat menüsüne gelip alıntı ve taslak yazarak bu programa ulaşabilirsiniz. Daha sonra yeni diyerek yukarıda çıkan özelliklerden birini seçip ekranın görüntüsünü alıyoruz. Daha sonra üzerinde değişiklik yapabilir veya doğrudan kaydet düğmesine tıklayarak çıktısını alabiliriz. Uygulamayı açmadan da bu işlemi yapabilmek mümkün lakin görüntüyü ekleyebileceğimiz bir uygulamaya ihtiyaç duyarız. Windows + Shift + S tuşlarına birlikte tıkladığınızda görüntüyü alabileceğiniz seçenekler gelecektir. Yine aynı şekilde görüntüyü aldığınızda otomatik olarak panoya ekleyecektir. Zaten pano özelliğinden bahsetmiştik. Windows + V tuşlarıyla beraber panoyu açıp dilediğimiz yere görüntüyü ekleyebiliriz. Hemen Paint programı ve Word programı üzerinde görüntüyü çağıralım.

7. Adım Kaydedicisi

Son olarak ta adım kaydedici özelliğinden bahsetmek istiyorum. Kaydı başlattıktan sonra yaptığınız her işlemi hem resim hem de metinsel olarak kaydeden bir özellik. Yine çok kullanışlı özelliklerden biri olduğunu söyleyebilirim. Başlat menüsüne gidip adım kaydedicisi yazıp programa ulaşabilirsiniz. “Kaydetmeye Başla” diyerek kaydı başlatabilir, “Kaydetmeyi Durdur” diyerek te kaydı durdurabilirsiniz. Daha sonra da yapılan işlemlerin hepsini hem resim hem de yazı olarak görüp kaydedebilirsiniz.

Windows 10 özellikler

Kanalımıza destek olmak için videoyu beğenebilir ve yorumlar kısmında soru ve görüşlerinizi paylaşabilirsiniz. Ayrıca videolardan haberdar olmak için abone olabilir ve sosyal medya hesaplarından bizi takip edebilirsiniz. Teşekkürler…

İnstagram : https://www.instagram.com/shmsctn/ Kanalıma abone olarak destek olabilirsiniz : https://bit.ly/3o6xFYx

Videonun faydalı olduğunu düşünüyorsanız videoyu beğenmeyi ve destek için kanalımıza abone olmayı unutmayın. Ayrıca soru ve görüşlerinizi yorumlarda yazabilirsiniz. Teşekkür ediyorum. İyi seyirler… İyi çalışmalar…

Sosyal

🎬 Oynatma Listeleri

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
Loading...

Bir cevap yazın