Bilgisayar hızlandırma

BİLGİSAYAR HIZLANDIRMA VE FPS ARTIRMA 2021(Windows 7 – 8 – 10)

Bilgisayar Hızlandırma ve FPS Arttırma 👉 Herkese merhabalar. Bu dersimizde bilgisayarımızı hızlandırmak için neler yapabileceğimizi göstermek istedim. Umarım sizler için faydalı olur.

En etkili şekilde bilgisayar nasıl hızlandırılır? Bilgisayarda Windows 10 açılışı nasıl hızlandırılır? Arka plandaki uygulamalar nasıl kapatılır? Bilgisayarın daha hızlı tepki vermesini nasıl sağlayabiliriz? gibi aklınıza gelen bilgisayar hızlandırma konusundaki tüm soruların cevabını bu yazımızda bulabileceksiniz.

Videolardan haberdar olmak için Youtube kanalımıza abone olun. : https://bit.ly/3o6xFYx

İnstagram : https://www.instagram.com/shmsctn/

Bilgisayar Hızlandırma ve FPS Arttırma 👉 Öncelikle bilgisayarımızın önbelleğinde kalan bir çok dosyanın silinmesi ile işe başlayalım. Bunlardan ilki olan “recent” komutu ile eriştiğimiz “Recent” klasörü. Bilgisayarımızı kullanırken üzerinde işlem yaptığımız son dosyaları, programları bu klasörde görebiliriz. Ayrıca bu klasördeki kısayollarla gerçek dosyalara erişim sağlayabilmek mümkün. Aslında bu klasör adli bilişim incelemelerinde işe yarayan bir klasör. Kullanıcının en son hangi uygulamaları çalıştırdığı, hangi dökümanları görüntülediği bu klasör sayesinde kolay bir şekilde tespit edilebilmektedir. Şimdi bu klasöre nasıl erişebileceğimize bakalım.

Bilgisayar Hızlandırma ve FPS Arttırma 👉 Temp klasörü ile devam edelim. Temp klasörü, bilgisayarımızdaki geçici ve kullanılmayan dosyaların biriktiği bir dizindir. Bilgisayarımızda geçici olarak dosyaların kaydedildiği, aynı zamanda gereksiz dosyaların da depolandığı bir klasördür. Biriken bu çöp dosyalarının sayısının artması ile, bilgisayarımızdaki yavaşlama sorunu da ortaya çıkabilir.

Temp klasöründe önemli sistem dosyası bulunmadığından, bu klasördeki dosya ve klasörleri gönül rahatlığı ile silebiliriz. Bunun için temp ve %temp% komutlarını kullanacağız.

Bilgisayar Hızlandırma ve FPS Arttırma 👉 Komut olarak eriştiğimiz bir diğer klasör ise “prefetch” klasörü. burada da bir çok dosya bulunduruluyor. Tabi bu dosyanın faydasının olduğunu da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bir programı çalıştırdığımızda bu program kaydediliyor ve daha sonra aynı programı bir daha çalıştırdığımızda bu klasördeki bilgiler sayesinde program daha hızlı açılabiliyor. Tabi buradaki dosya sayısı da sınırlı olduğundan her program için hızlı açma gibi bir durum söz konusu olmayabilir. Buradaki dosyaların silinip silinmemesini size bırakıyorum.

Bilgisayar Hızlandırma ve FPS Arttırma 👉 Bilgisayarı yavaşlatan bir diğer seçenek ise arka planda çalışan uygulamalardır. Bu uygulamaları kapatabilmek mümkün. Bütün uygulamaları kapatabileceğimiz gibi programlar arasında seçim de yapabiliriz.

Bilgisayar Hızlandırma ve FPS Arttırma 👉 En iyi performans olarak bilgisayarı kullanmak. Bilgisayarımızı hızlandırmak için kullanabileceğimiz bir diğer yöntem ise başlangıç uygulamalarını kapatmak. Başlangıç uygulamalarını kapatarak bilgisayarın hızlı bir şekilde açılarak daha hızlı tepkiler verebileceğini söyleyebiliriz.

Bilgisayar Hızlandırma ve FPS Arttırma 👉 Bu saydığımız seçenekler dışında ek olarak programlar indirerek bilgisayarın daha hızlı çalışmasını sağlayabiliriz. Bunun için de bir program önermek istiyorum. Çok uzun zamandır kullanmış olduğum ve kullanmaktan gayet memnun kaldığım Advanced SystemCare programı. Bu program sayesinde gereksiz bir çok dosyayı silebildiğimiz gibi bilgisayarımızın güvenliğini de artırmak mümkün. Ayrıca program bu özellikleri dışında bir çok özellikte sunuyor.

Videonun faydalı olduğunu düşünüyorsanız videoyu beğenmeyi ve destek için kanalımıza abone olmayı unutmayalım dostlarım. Ayrıca soru ve görüşlerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz. Teşekkür ediyorum.

Masaüstü simge değiştirmek için tıklayınız : https://www.sehmuscetin.com/blog/yazilar/masaustu-simge-degistirme-klasor-simgesi-degistirme/

Varsayılan klasör simgesini değiştirmek için tıklayınız : https://www.sehmuscetin.com/blog/windows10/varsayilan-klasor-simgesi-nasil-degistirilir/

Videonun faydalı olduğunu düşünüyorsanız videoyu beğenmeyi ve destek için kanalımıza abone olmayı unutmayın. Ayrıca soru ve görüşlerinizi yorumlarda yazabilirsiniz. Teşekkür ediyorum. İyi seyirler… İyi çalışmalar…

Sosyal

🎬 Oynatma Listeleri

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız
3 Kişi oy verdi
Ortalama puan: 5,00.
Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
Loading...

10 Replies to “BİLGİSAYAR HIZLANDIRMA VE FPS ARTIRMA 2021(Windows 7 – 8 – 10)”

  1. Çok teşekkürler. Bilgisayarım daha hızlı tepki vermeye başladı. Başlangıçta boş yere açık olan bir çok programı kapattıktan sonra bilgisayar daha hızlı açılmaya başladı.

Bir cevap yazın